Coaching is niet zweverig: Een praktische aanpak voor persoonlijke ontwikkeling | In2Coaching

Coaching is niet zweverig: Een praktische aanpak voor persoonlijke ontwikkeling

Deel dit artikel:

Als je overweegt om aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling of persoonlijk leiderschap, zijn er verschillende bezwaren die je kunt hebben. Hieronder behandelen we enkele veelvoorkomende bezwaren en geven we aan waarom deze vaak ongegrond zijn.

Coaching is zweverig: Er bestaat een misvatting dat coaching zweverig is en niet praktisch. Bij In2Coaching geloven wij in een praktische en resultaatgerichte aanpak. Onze programma’s zijn gericht op het behalen van meetbare resultaten en het ontwikkelen van praktische vaardigheden. Na elk gesprek krijg je tips en opdrachten mee waar je concreet mee aan de slag kunt.

Ik heb geen gevoel hoe het werkt: Als je nog nooit eerder gecoacht bent, kan het zijn dat je niet weet wat je kunt verwachten. Daarom hebben wij bij In2Coaching een heldere en gestructureerde aanpak ontwikkeld. Onze coaches leggen altijd duidelijk uit wat je kunt verwachten van een sessie en wat het doel van de sessie is.

Coaching is pijnlijk: Het kan eng zijn om bepaalde onderwerpen aan te snijden tijdens een coaching sessie. Maar het is belangrijk om te onthouden dat onze coaches getraind zijn om jou te ondersteunen en te begeleiden bij dit proces. Veiligheid en vertrouwen staan voorop. Je kunt erop vertrouwen dat je in goede handen bent.

Ik moet diepgraven in het verleden: Hoewel sommige coaching sessies zich richten op het verleden, is dit niet altijd het geval. Bij In2Coaching richten we ons op het heden en de toekomst en op het ontwikkelen van praktische vaardigheden die je in de toekomst kunt toepassen. Op succes kan je bouwen, op falen, fouten uit het verleden, niet.

Er is iets mis met me als ik naar een coach moet: Dit is een veelvoorkomende misvatting. Het is juist krachtig om hulp te vragen wanneer je vastloopt of wanneer je jouw vaardigheden en capaciteiten wilt verbeteren. Coaching is gericht op persoonlijke groei en meer vervulling in je leven en daar is niks mis mee, toch?

Het is te duur: De investering in coaching kan inderdaad een flinke uitgave lijken, maar het is belangrijk om te onthouden dat het een investering is in jezelf en jouw toekomst. Door te investeren in coaching, investeer je in jouw persoonlijke en professionele groei. Dit kan zich op verschillende manieren uitbetalen, zoals het besparen van tijd en geld door sneller beslissingen te nemen en oplossingen te vinden voor problemen. Daarnaast kan coaching je helpen om je zelfvertrouwen te vergroten waardoor je veel daadkrachtiger en succesvoller in je werk wordt en meer geluk en voldoening ervaart in je leven. Op de lange termijn kan coaching dus een waardevolle en positieve impact hebben op verschillende aspecten van jouw leven.”

We gaan alleen maar praten: Hoewel praten een belangrijk onderdeel is van coaching, richten wij ons ook op praktische oefeningen en opdrachten om jou te helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling.

Moet ik elke dag bewust gaan kijken en reflecteren daar heb ik geen tijd voor, kan je het niet sneller voor me oplossen? Onze coaches bieden verschillende praktische tools en oefeningen aan om je te helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het een proces is en dat het tijd kost om nieuwe gewoontes en vaardigheden te ontwikkelen.

Wat verwacht je van een coachee? Bij In2Coaching verwachten we dat onze coachees een actieve rol spelen in het coachingproces. Dit betekent dat we van jou als coachee verwachten dat je input en voorbeelden uit jouw dagelijks leven aandraagt waar we mee kunnen werken. Daarnaast is het belangrijk dat je actie onderneemt met wat je hebt geleerd, door middel van oefeningen en het toepassen van nieuwe vaardigheden in jouw dagelijks leven. Tot slot verwachten we dat je jouw resultaten met ons deelt, zodat we eventueel kunnen bijsturen waar nodig. Maar vooral ook zodat we samen kunnen vieren wat je hebt bereikt.

Bij In2Coaching streven we ernaar om een betrokken en resultaatgerichte samenwerking aan te gaan, waarin we jouw persoonlijke ontwikkeling en groei centraal stellen.”

Ben jij klaar om bezwaren tegen persoonlijke ontwikkeling te overwinnen en jouw volledige potentieel te bereiken? Boek nu hier een 1:1 gesprek met mij en ontdek hoe persoonlijke coaching jou kan helpen.

Elke week meer leren over leiderschap?

Inschrijven