Wat is Lumina Spark? | In2Coaching

Wat is Lumina Spark?

Deel dit artikel:
Lumina Spark is een persoonlijkheidsinstrument dat is ontworpen om individuen te helpen hun ware potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Het is gebaseerd op de nieuwste psychologische theorieën en onderzoek en is ontworpen om een diepgaand inzicht te bieden in de persoonlijkheid van een individu, zowel in termen van sterke punten als ontwikkelingspunten. Door het invullen van een Lumina Spark vragenlijst krijgen deelnemers direct inzicht in hun natuurlijke talenten, ontwikkelpunten, communicatievoorkeuren en leiderschapsstijl. In de Lumina Spark-teamtraining gebruiken we deze inzichten om de samenwerking en effectiviteit van je team te verbeteren. De Lumina Spark profielschets biedt een uitstekende basis voor coaching en ontwikkeling, omdat het individu in staat wordt gesteld om zijn of haar sterke punten te benutten en tegelijkertijd aandacht te besteden aan de ontwikkeling van de minder ontwikkelde aspecten van de persoonlijkheid. Het Lumina Spark-model maakt gebruik van kleuren om de verschillende aspecten van de persoonlijkheid te identificeren. Er zijn vier verschillende kleuren die elk een andere dimensie van de persoonlijkheid vertegenwoordigen:
  • Rood: gericht op actie en resultaten, praktisch en doelgericht.
  • Blauw: gericht op analyse en details, nauwkeurig en methodisch.
  • Groen: gericht op relaties en samenwerking, empathisch en diplomatiek.
  • Geel: gericht op innovatie en creativiteit, inspirerend en visionair.
De diepgang en onderscheidend vermogen komt doordat Lumina naast de vier kleuren ook nog op 8 aspecten en 23 eigenschappen meet. Extra waardevol is het inzicht in je gedragsvoorkeuren op drie niveaus:
  • wat motiveert jou (jouw natuurlijke gedrag)?
  • welk gedrag laat je zien in het dagelijks leven (jouw dagelijkse gedrag)?
  • wat gebeurt er met je onder druk (jouw overbelaste gedrag).
Daarnaast stelt Lumina je in staat om je bewust te worden van je paradoxen. Zo kan je introvert & extravert zijn of structureert & spontaan. Lumina Spark is een veelzijdige tool die kan worden gebruikt voor een breed scala aan doeleinden, waaronder teambuilding, leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, leiderschapstrajecten, cultuurveranderingstrajecten en loopbaanontwikkeling.   Wil jij ook meer inzicht krijgen in jouw unieke persoonlijkheid en jezelf of je team verder ontwikkelen? Dan is Lumina Spark zeker wat voor jou. Neem hier contact op en ontdek wat Lumina Spark voor jou kan betekenen. Investeer in jezelf en ontwikkel je volledige potentieel!

In één oogopslag zicht op je kernkwaliteiten, verborgen schatten, energielekken en ontwikkelpunten

Elke week meer leren over leiderschap?

Inschrijven