Teamtraining Lumina Spark

Bereik meer door jezelf en elkaar te leren kennen

Teamtraining Lumina Spark

Lumina Spark is een profielschets die inzichtelijk maakt hoe je, op basis van jouw persoonlijkheid, effectief met anderen samenwerkt. De profielschets is waardevrij en beschrijft je natuurlijke talenten, ontwikkelpunten, communicatievoorkeuren en leiderschapsstijl. In de Lumina Spark-teamtraining gebruiken we deze inzichten om de samenwerking en effectiviteit van je team te verbeteren.

Herkenbaar?
 • Werkt jouw team nog niet echt samen als team?
 • Ontbreekt het vertrouwen om een hulpvraag te stellen of feedback te geven?
 • Heeft je team moeite met verantwoordelijkheid nemen en elkaar hierop aanspreken?
 • Komt het behalen van (collectieve) resultaten niet altijd op de eerste plaats?
 • Gaan teamleden confrontaties uit de weg?

Herken je een of meer van deze vragen? Dan helpt de Lumina Spark-teamtraining jullie om op een positieve manier oorzaken én oplossingen in beeld te brengen.

Tip: team- of heidag

De Lumina Spark-teamtraining is bedoeld voor alle bedrijven en organisaties die aan de slag willen met persoonlijk leiderschap en teameffectiviteit. De laagdrempelige opzet maakt de training bovendien een ontzettend leuke en originele invulling van een team- of heidag.

Beter en prettiger samenwerken

In deze interessante teamtraining leer je veel over jezelf, jouw rol als teamleider en over hoe je team zich gedraagt onder verschillende omstandigheden. De training werpt een ander licht op jouw kwaliteiten en eigenschappen en die van je teamleden én laat zien waar de handvatten zitten voor persoonlijke ontwikkeling en verhoogde teameffectiviteit. Het resultaat is een effectiever team waarin jullie niet alleen beter, maar ook prettiger samenwerken.

De Lumina Spark-teamtraining bereikt dit door:

 • Aandacht te vestigen op teamresultaten
 • Elkaar te leren aanspreken op verantwoordelijkheden
 • Jezelf en elkaar te committeren aan afspraken
 • Constructief te blijven tijdens conflicten
 • Onderling vertrouwen op te bouwen
Inzicht in gedragsvoorkeuren op 3 niveaus

Lumina Spark stimuleert persoonlijke groei door op drie niveaus inzicht te geven in je gedragsvoorkeuren:

 1. Wat motiveert jou? (je natuurlijke, intuïtieve gedrag)
 2. Welk gedrag laat je normaal gesproken zien? (je dagelijkse gedrag)
 3. Hoe reageer je onder druk? (je gedrag bij stress of overbelasting)

Hierdoor krijg je niet alleen zicht op je energielekken, maar ook op de verborgen schatten in je karakter. Je eigen gedrag beter begrijpen helpt je ook om je beter in te leven in het gedrag van de ander. Zo opent zelfbewustzijn de deur naar betere teamprestaties.

De kracht van paradoxale persoonlijkheden

Een uniek kenmerk van de Lumina Spark-teamtraining is het omarmen van de paradox in onze persoonlijkheid. Lumina Spark laat namelijk zien dat iemand zowel extravert als introvert gedrag kan vertonen. De training maakt je hiervan bewust en geeft je handvatten om je tegengestelde persoonlijkheidskenmerken te omarmen en te benutten. Hierdoor kun je jouw persoonlijke effectiviteit aanzienlijk verbeteren.

Paradoxale teamgenoten

De paradoxale kenmerken binnen personen spelen eveneens op teamniveau: in de vorm van tegengestelde persoonlijkheden. Door deze onderlinge verschillen te leren waarderen en benutten, wint een team aan effectiviteit. Tijdens de training nemen we daarom ook het teamgedrag onder de loep aan de hand van de drie niveaus van gedragsvoorkeuren.

De profielschetsen van de individuele teamleden en het team zijn na de training in een handige app te bekijken en te vergelijken. Zo zie je in een oogopslag hoe jouw team (1) van nature, (2) dagelijks en (3) onder druk reageert. Daarmee heb je niet alleen de cultuur op team- en organisatieniveau inzichtelijk, maar ook de benodigde informatie in handen om tot een meer gewenste cultuur te komen.

Aanpak op maat

Elk individueel of teamtraject start met een vragenlijst. Het invullen ervan duurt zo’n 25 minuten en het resultaat is een profiel van 27 pagina’s. Een profiel op maat of een uitgebreider profiel (dat nog meer de diepte in gaat) behoort ook tot de mogelijkheden. De terugkoppeling van het profiel doen we individueel of tijdens de training.

De training zelf is altijd maatwerk, toegespitst op jouw wensen, werkomgeving of team. Mogelijke onderwerpen zijn:

 • Inzicht in jezelf en de ander
 • Communicatiestijlen
 • Feedback geven
 • Omgaan met stress
 • Teameffectiviteit verhogen (zowel op functie- als procesniveau)
 • Teamontwikkeling met de focus op resultaten en verantwoordelijkheid nemen

Heb je vragen of wil je alvast meer gevoel krijgen bij Lumina Spark? Neem contact met ons op.

In2coaching Icon Logo

De Lumina Spark-methode is ontwikkeld door bedrijfspsycholoog en organisatieconsultant Stewart Desson toen hij in dienst was bij British Airways. Hij zag hoe de bureaucratie binnen grote organisaties de passie en commitment van medewerkers aantastte.

Zijn oplossing: door medewerkers niet te behandelen als uitvoerders (‘human doings’) maar als mensen (‘human beings’), wakker je hun passie aan én vergroot je hun effectiviteit.

Een open deur? Wellicht. Maar waarom gaat het dan zo vaak fout? Inmiddels worden de inzichten en methodes van Desson met veel succes toegepast binnen organisaties overal ter wereld.

Bereik meer door jezelf en elkaar te leren kennen

Wil je meer weten of eens een Lumina Spark kleurenprofielschets inzien?

Echte resultaten van professionals

Cars Joosten
Cars JoostenInkoper Engie
Lees verder
Interessant, eye-opener, sluit naadloos aan op elkaar.
Esmee Segond von Banchet
Esmee Segond von BanchetProjectcoördinator HEKO
Lees verder
Nieuwe inzichten, meer verbinding met de groep, leren om in samenwerking de krachten van jezelf en anderen te bundelen.

Meer informatie?

Inschrijven