De essentie van Bewust vaderschap | In2Coaching

De essentie van Bewust vaderschap

 

De essentie van bewust vaderschap is dat opvoeden niet alleen gaat over je kind, maar net zo goed over jezelf. Door jouw bewustzijn als ouder te ontwikkelen, kan je kind zichzelf zijn en zich ontwikkelen volgens zijn of haar eigen pad. Hiervoor is het nodig om inzicht te krijgen in je eigen opvoeding, met alles wat je daarvan onbewust doorgeeft aan je kinderen.

Zo had ik een vader in de training die heel strak op de regels zat over beeldschermgebruik. Het is goed om afspraken na te leven, alleen bij deze vader zat er lading op. Zijn kinderen hadden hier last van; ze ervaarden een oordeel op het kijken van een filmpje. Na doorvragen bleek dat hij een alcoholverslaafde broer had en hij bang was dat zijn kinderen ook verslaafd zouden raken. In dit geval aan een beeldscherm.

Of een vader die vroeger zelf gepest is en hierdoor over beschermend is richting zijn kinderen. Zo bepaalt hij welke kleren zijn kinderen aan moeten om invloed uit te oefenen op dat ze minder gepest worden. Zijn kinderen mogen alleen in het weekend zelf bepalen wat ze leuk vinden om aan te doen.

Je kan dus alle regels en tips over opvoeden kennen alleen als je niet bewust bent van de essentie van Bewust vaderschap is de kans groot dat je nog steeds niet écht contact hebt met je kind en opvoed vanuit angst.

Bewust vaderschap is gericht op het begeleiden van kinderen waardoor ze meer zelfrespect en zelfvertrouwen bezitten. En ze te leren om erg enthousiast over zichzelf te zijn en zich betrokken te voelen bij de wereld.

 

Bewust vaderschap, raakt je, zet je in beweging, en je ziet en voelt dagelijks je inzet terug in de connectie met je kinderen.

 

Triggers

In de programma’s van Bewust vaderschap gaat het dus ook over jou, want daar ligt de grootste verandering en winst. Zo leer je om te gaan met triggers. Triggers zijn de dingen die je kinderen vooral niet bij je moeten doen. Zoals niet luisteren, negeren, schreeuwen, niet dooreten, afspraken niet nakomen enz. Het bewust worden van wat jouw triggers zijn, helpt je om te voorkomen dat je automatisch onbewust reageert. Als je bewust wordt van jouw triggers, kun je er iets aan doen en leren hoe je er mee om kan gaan zodat het minder of zelfs geen impact meer op je heeft en negatieve gevoelens uitblijven.

Door in het programma aan de slag te gaan met triggers kreeg Wouter van zijn zonen terug dat hij aardiger en gezelliger is sinds de online training. Lees hier verder over de ervaring van Wouter.

 

Ben je klaar om je vaderschap te versterken? Te investeren in de relatie met je kinderen én zelf persoonlijk te groeien?

Doe dan mee met het programma Jouw Bewust vaderschap Klik hier voor meer informatie over de online training.

 

Werken aan het belangrijkste wat er is. Het maakt mij een bewustere en rustigere vader.

 

Over Roderick Timmermans

Roderick Timmermans ua In2Coaching

Ik ben gezegend met drie geweldige jongens waarvan er twee gediagnosticeerd zijn met autisme en hoogbegaafdheid. Mijn kinderen zie ik als wandelende spiegels die me helpen om alert te blijven op wat ik voel en ervaar. Zodat ik met hen in verbinding blijf en verder groei in bewustzijn.

Opvoeden is en blijft een van de meest uitdagende dingen die ik ooit heb gedaan. Voordat ik inzag welke invloed ik als vader heb op mijn kinderen en aan mezelf ging werken, zorgden deze uitdagingen voor de nodige frustraties. Bij mezelf, maar zeker ook bij mijn kinderen. Ik wist dat wat ik deed niet het gewenste effect had. Ik keurde dit bij mezelf af en zei dat ook soms tegen mijn kinderen. Maar hoe ik het anders kon doen?

Wat ik wilde bereiken was meer verbinding met mijn kinderen, zodat ik ook in moeilijke situaties vanuit vertrouwen in mezelf en mijn kinderen kon blijven handelen. Zo kwam ik er geleidelijk achter dat opvoeden meer gaat over het bewust zijn van mijn eigen emoties en behoeften, en over verantwoordelijkheid nemen, dan over weetjes en opvoedingstips.

In mijn zoektocht ben ik erachter gekomen waar het werkelijk over gaat; het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Door me hier op te focussen, ervaar ik nu die verbinding met mijn kinderen en zij met mij. Waardoor we de dagelijkse uitdagingen nu veel makkelijker aan kunnen met elkaar en het me beter lukt om hen te begeleiden naar zelfverzekerde en sociale individuen.

Als senior coach en ervaringdeskundige leer ik je om op een authentieke manier verbinding te maken met je kind waardoor je met veel meer rust en zelfvertrouwen in de opvoeding ervaart.

Mijn missie is om bewustzijn bij vaders te creëren met als doel meer verbinding met zichzelf en hun kind.

Door de Bewust vaderschap methode komt er meer openheid over gevoelens, minder driftbuien, meer zelfstandigheid, zelfvertrouwen en geluk.

 

Door Roderick heb ik meer inzicht gekregen in mijn gedrag als vader en ben ik erachter gekomen hoe ik als vader wil zijn.

 

Bonusles

Wellicht heb je al kunnen lezen dat ik mensen graag help met zowel bewustzijn als concrete handvatten. Om je alvast op weg te helpen, heb ik een online les voor je beschikbaar gesteld. 

Door gratis te registeren en in te loggen krijg je toegang tot de les ‘Van wie is het probleem’. Klik op onderstaande knop om je te registreren en toegang te krijgen tot de bonusles.

 

Veel succes!

Roderick

Inschrijven